bila dunia dah makin canggih..







Walau canggih mana pun gabungan keyboard dan CPU ni, senang lagi guna laptop atau netbook :)











laUt yang merbahaya..




suka mandi laut? tahu ke anda semua lautan tuh selamat kah untuk direnangi?untuk bermandi-manda dan berpiknik dengan keluarga? haa! xsemua nya selamat.. jom kita tengok yang mana? :)



Shired Island
Pulau Shired / Shired Island adalah salah satu laut yang terkotor kat dunia nih.. kalau anda datang ke sini, anda boleh kena meningtis, hepatitis, sakit kulit dan boleh menyebabkan perut sakit..

Hanakapiai Beach
Laut Hanakapiai nih terdedah dengan ombak dan arus yang kuat.. nampak jer cantik.. tapi merbahaya.. setakat nih dah membunuh sebanyak 82 orang..

Gulf Coast
Pantai nih didiami 20 jenis ular yang berbisa, ular-ular nih boleh membunuh manusia dalam masa 2 jam jer.. so, pelancong xleh berenang dalam air, sebab ular nih kekadang ada dalam air... haiyaa!


Amazon Beach
haa! nih jangan cakaplah.. bermacam-macam jenis binatang pemangsa ada dalam nih, seperti pirana.. memang kena extra careful kalau nak jugak berenang.. klu x~ kena ngap! ngap! hahaha~ time kemarau paling tidak digalakkan berenang, sebab menatang nih lebih lapar time tuh.. 

Bolinas Beach
well~ untuk lautan nih plak, terkenal untuk sukan surfing.. so sesape yang minat surfing, time tgh buat tuh, jangna pakai barang yang bling-bling, jangan surfing time malam, dan jangan masuk kedalam air kalau luka... sebab ada jerung... =O

well~ tuhlah antara lautan yang merbahaya.. selamat semuanya luar Malaysia.. kenapa ak post pasai laut nih? nih sebab aku baru jer balik dari PD :P


emm..aPakah ciTa-cita anda?




Seorang guru tadika sedang memupuk rasa percaya diri kepada pelajarnya-pelajarnya. Guru tersebut meminta mereka untuk memperkenalkan diri sekaligus memberitahu tentang cita-cita mereka.

Abu berdiri dan berkata, “Nama saya Abu bin Dolah. Bila besar nanti saya ingin jadi juruterbang, jadi bolehlah saya pergi ke Australia, Eropah, Iraq dan sebagainya”.

“Bagus Abu. Terima kasih. Siapa lagi?”, tanya cikgu.


Seorang pelajar perempuan yang duduk di tepi berdiri dan berkata, “Nama saya Noni binti Samad. Kalau besar nanti, Noni nak jadi suri rumah tangga dan mempunyai anak-anak yang comel”.
“Bagus. Jadi suri rumah tangga merupakan cita-cita yang mulia. Siapa lagi?”.

Seman berdiri dan berkata, “Saya Seman bin Leman, bila besar nanti saya bercita-cita untuk membantu Noni mencapai cita-citanya…”.

erk...

petUa..




How to Make a Woman Happy
It’s not difficult to make a woman happy. A man only needs to be:
1. a friend
2. a companion
3. a lover
4. a brother
5. a father
6. a master
7. a chef
8. an electrician
9. a carpenter
10. a plumber
11. a mechanic
12. a decorator
13. a stylist
14. a sexologist
15. a gynecologist
16. a psychologist
17. a pest exterminator
18. a psychiatrist
19. a healer
20. a good listener
21. an organizer
22. a good father
23. very clean
24. sympathetic
25. athletic
26. warm
27. attentive
28. gallant
29. intelligent
30. funny
31. creative
32. tender
33. strong
34. understanding
35. tolerant
36. prudent
37. ambitious
38. capable
39. courageous
40. determined
41. true
42. dependable
43. passionate
44. compassionate
WITHOUT FORGETTING TO:
45. give her compliments regularly
46. love shopping
47. be honest
48. be very rich
49. not stress her out
50. not look at other girls
AND AT THE SAME TIME, YOU MUST ALSO:
51. give her lots of attention, but expect little yourself
52. give her lots of time, especially time for herself
53. give her lots of space, never worrying about where she goes
IT IS VERY IMPORTANT:
54. Never to forget:
* birthdays
* anniversaries
* arrangements she makes

and...


HOW TO MAKE A MAN HAPPY ??

bahtera nUh akan dibUat kembali???


Berbagai kontroversi masih bermain di fikiRan orang ramai kan sempena dengan penemuan bahtera Nabi Nuh. 
Namun, sebuah perusahaan di Kentucky Texas dalam waktu terdekat bakal segera kembali membUat kembali bahtera Nabi Nuh dalam ukuran yang sama ataU hampir seakan-akan dengan yang sebenaR seperti disebutkan dalam injil...

http://stat.kompasiana.com/files/2010/04/noah-ark.jpg
Ilustrasi Bahtera Nabi Nuh
Seperti dikutip dari AP, replika bahtera Nabi Nuh tersebut rencananya akan dibina di kota Williamstown, Grant County, Kentucky AS. 
Misinya iaitU untuk menggiatkan pembangUnan ekonomi di daerahnya.. yang dari generasi ke generasi, sangat amat tergantung dengan industri tembakau... 
Diwar-warkan ataU dijangkakan, Bahtera Nabi Nuh yang akan dibina ini akan menarik hingga 1,6 juta pengunjung!! 

Selain itu, menurut Mike Zovath, Co-Founder Answer in Genesis, adalah untuk menebalkan keimanan masyarakat setemPat, tentang bencana banjir besar yang terjadi di masa lalu.
Gubernur Kentucky Steve Beshear menyOkong dan teLah memberikan bajet beSar terhadap proyek ini bernilai US$150 juta dan bakal menciptakan 900 lapangan permainan dan keUntUngan ekonomi sebanyaK US$ 214 juta dalam setahun...
Ark Encounter
Rancangan Proyek
Nanti, replika Bahtera Nabi Nuh akan didirikan di lahan seluas 324 hektar. 

Bila Nabi Nuh mengerjakan bahtera ini selama lebih dari 100 tahun, di Kentucky, projek ini pUla diharapkan bakal siaP pada 2014. Bahtera Nabi Nuh terbuat dari kayu itu juga akan dilengkapi dengan taman, muzium, teater, dan juga replika menara Babel. 

1o tempat paling kOtor yang kita tak sedar??



Tanpa disedari oleh kiTa sebenarnya, banyak benda di sekitar kita yang berpotensi menjadi sarang bakteria dan tempat berpindahnya virus, bakteria dan penyakit. 
Diantara semua benda yang sering dipegang, ada 10 benda paling kotor yang cukup membahayakan walaUpun sebenarnya nampak bersih.


Seperti dikutip dari Health, Selasa (2/2/2010), berikut ini 10 benda paling kotor yang sering dijumpai dalam kehidupan sehari-hari.

1. wang

semua orang suka wang kan, tapi paStinya tidak akan ada yang suka dengan bakteria di dalamnya. 
Menurut Dr Darlington dari the Health Commissioner of New York, sekitar 135.000 bakteri ada pada wang, terUtama wang kertas.


2. sUis lampu

Biasanya orang terakhir atau pertama masuk adalah yang paling sering bersentuhan dengan tombol lampu. 
Bakteria sangat senang hidUp di temPat yang banyak disentuh oleh banyak orang itu. Menurut ahli sanitasi, dalam setiap inci ada sekitar 217 bakteri yang berpindah dari tangan ke tangan...

3. Keyboard komputer

Sebuah kajian yang dibUat di lUar negara, pernah menyebutkan bahwa bakteria yang ada di keyboard komputer lebih banyak daripada bakteria yang ada di toilet. 
benarkah?? waa....
Untuk itu, sebaiknya bersihkan keyboard secara rutin dengan alat khUsus pembersih keyboard atau dengan menggunakan kain lap yang basah..
tetaPi masih ramai kan yang jeniS spesies makan depan komputer..emmm.....



4. Handphone

ia adalah barang yang tidak daPat  dilepaskan dari kehidupan sehari-hari kiTa kan??. 
Akibat tidak lepas itu, maka ia dijadikan tempat kegemaRAN bagi ribuan bakteria untuk menetap. 
Bakteri sukakannya kerana sUhu yang hangat dan amat sesUai untuk pertumbuhannya. dan ini memberi risiko bakteria menempel di wajah dan tangan Anda.


5. Tempat duduk toilet

Meski terlihat bersih dan licin, tapi permukaan tempat duduk toilet yang terbuat dari porselin sangat berpotensi sebagai tempat berpindahnya virus, bakteri dan penyakit-penyakit tertentu. 
Data statistik menunjukkan, terdapat 295 bakteria dalam setiap inci permukaan tempat duduk toiletnya...



6. trOli di pasaraya..

Berbelanja menggunakannya...memang lebih mudah dan mengasyikkan, tapi menurut peneliti dari University of Arizona, troli ini mengandungi bakteria, air liur, dan bahan-bahan menjijikkan lainnya yang lebih banyak daripada eskalator!!



7. Remote control

Seberapa seringkah anda ya menumpahkan makanan pada remote control dan tidak membersihkannya? untUk pengetahUan anda pada 
remote control terdaPat bakteria MRSA, SARS dan bakteri lainnya yang bOleh masuk ke dalam tubuh. Jangan biarkan remote control menjadi ancaman saat Anda sedang asyik menonton TV..



8. Bath mandi

Bath mandi sebenarnya adalah anTara bahagian dalam rumah yang sering dilupakan. Ketika ada seseorang dalam keluarga yang terkena penyakit infeksi staphylococcus, infeksi saluran kemih, pneumonia, septicemia atau penyakit kulit, baru disedari bahawa bath mandi adalah sarangnya bakteria.
Percaya atau tidak, bakteri yang tergenang di dalam bak mandi lebih berbahaya daripada bakteria yang ada di dalam lubang toilet... Membersihkan seminggu sekali bOLeh mengurangi risko penyakit yang tidak diinginkan..


9. sinKi dapur

Dapur adalah tempat paling kotor diantara semua bagian rumah lainnya, apalagi bagian sinkInya. 
Ada sekitar 500.000 bakteri yang terdapat pada setiap inci sinki. 
Untuk mengatasinya, cobalah membersihkan wastafel dengan setengah caWan baking soda dan setengah caWan cuka. Setelah itu, jangan lupa siram dengan air untuk mendapatkan sinki yang bersih.


10. Span untuk mencuci..

Alat untuk mencuci piring ini adalah barang yang sangat baik untUk dijadikan tempat berkembangnya bekteria kerana memiliki kelembaban yang tinggi dan pori-pori yang kecil. 
Salah satu cara terbaiK untuk menghilangkan bakteria dari barang ini adalah dengan memanaskannya dalam microwave selama 60 saaT.



Penemuan ini tentu saja bukan untuk menakut-nakutkan orang tapi sekadar mengingatkan pentingnya menjaga kebersihan termasuk benda-benda kecil yang kerap kita anggap remeh...

aSsalamUalaikum....


mengenali persOnaliti mengikUT cara tidUr~















Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan :




1) Memeluk Bantal



Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai
penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera.
Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi.
Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.





2) Menggunakan Banyak Bantal



Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan
banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya
mendapatkan pandangan orang lain.







3) Tidur Dengan Satu Bantal



Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka
juga membuat keputusan
berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.





4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki



Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai,
malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois.
Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka
berusaha.





5) Tidur tanpa Bantal





Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat
tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat
ego.






6) Tidak punya bantal



Kasihan betul... pergi kedai belilah satu!!!









contact

Phone: 0199338226
Email : cikgufhahmie@gmail.com
i will post them for you..

Total Pageviews

Powered by Blogger.

Popular Posts

Followers